Mgr. Herbert Pavera

Koukněte: https://www.herbertpavera.cz/zustanme-v-kontaktu
  • TOP 09
  • Opava
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.07.2015 16:02:08 - Sju

čipování psů

K čemu čipování psů, když majitel svého psa čip nenahlásí? Veterinář nemá možnost, jak to kontrolovat a vyžadovat. A majitel nemá důvod psa hlásit. Poplatky jsou hrozně vysoké a podle mě nepřiměřené tomu, co za ně psi a majitelé dostávají. Jinak ale děkuji za vaši iniciativu. Škoda, že takových lidí jako vy není víc. Média často řeší nepodstatné věci a myslím, že by si víc prostoru zasloužili i psi, jako naši nejlepší přátelé.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.07.2015 16:20:04 - Mgr. Herbert Pavera
Dobrý den,
podle našeho návrhu by za hlášení změn odpovídal majitel psa, ale první čipování by mělo proběhnout ještě před prodejem nebo před “odchodem” pejska od feny.  A protože čipování provádí veterinární lékař, měl by on udělat za úplatu první záznam do celostátního registru psů. Tím by se zamezilo prodávání neidentifikovaných psů
Věřím, že i média pomohou s propagací čipování, že se podaří všechny výhody veřejnosti dobře vysvětlit. Lidé by se měli mimo jiné i více zajímat od jakého chovatele pejsek pochází, v jakých podmínkách žije, kolik měla fena vrhů za rok apod. Protože když si koupí pejska z tzv. množíren, mohou téměř s jistotou počítat, že jejich pejsek bude více náchylný k nemocem a zemře mnohem dříve než pejsek z řádného chovu.