ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.07.2015 20:10:18 - lukina

Dřívější odchod horníků do důchodu

Vážený pane senátore,
dnes jsme se dozvěděli, že vláda na svém výjezdním zasedání v Moravskoslezském kraji neschválila horníkům možnost dřívějšího odchodu do důchodu. Přitom tito lidé vykonávají jedno z nejtěžších povolání, které u mnoha z nich vykazuje trvalé následky na zdraví. V kontrastu s tím vláda v minulých dnech schválila přijetí 1500 uprchlíků, a náš "panský kočí" okamžitě tento počet servilně předestřel Evropské unii, ačkoli mnohé státy s upřesněním počtu velice váhají. Tito uprchlíci budou umístěni v několika zařízeních v ČR. Například v obci Bálková na severním Plzeňsku si rekonstrukce stávajícího, momentálně nepoužívaného zařízení, vyžádá 50 milionů Kč plus přijetí 80 stálých zaměstnanců a posílení okolních pracovišť Policie. Toto zařízení má kapacitu 210 uprchlíků. A teď si porovnejte zájem vlády o naše občany, konkrétně v tomto případě o horníky, kteří celý život dřeli na úkor svého zdraví se zájmem o uprchlíky. Zastanete se jakožto senátoři našich horníků?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.07.2015 13:09:26 - Jan Veleba
 Dobrý den. Je třeba se podívat na to, jak hlasovali jednotliví ministři. Já sám si to dovedu představit. Klíč k řešení, tedy k podpoře horníků má v tomto případě vláda, nikoliv Senát. Bez vůle vlády, která ovládá většinu v Poslanecké sněmovně i v Senátu se nic nestane. Jinak vám doporučuji, i když to horníkům nepomůže, přečíst si v dnešním Právu článek prof. Jana Kellera "Najednou byty budou".