ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.07.2015 9:51:32 - Pavel Jbc

Pochopme konečně demokracii

Vážený pane předsedo,
Jsem vaším příznivcem,ale zjištuji,že ani vy jste nepochopil naši demokracii v podání vládnoucí koalice.
Dám vám příklad,trilogii o husitském hnutí sledovali diváci na slovenské televizi STV 1.U nás by to vyznělo protiněmecky.Dále vzorem demokracie jsou pánové Babiš,Bakala,Kožený,Janoušek atd.kteří svou pílí,houževnatostí a někdy i o sobotách a nedělích/kdy se lůza válela/pracovali,aby mohli zhodnoti zdevastovaný komunistický majetek a tím přivést národ k blahobytu.
Vy chcete v pořadu stejný čas jako Německo milující a Evropu znající p.Telička,to přeci nejde.Mohl by jste totiž oslovit lůzu,která přestává být lůzou pouze před volbami.
Mládež tleská,když media uráží pana prezidenta,a tak jdou a v rámci demokracie na něho vrhají vajíčka a mávají kartama,
Tak to je myslí ta pravá něžná demokracie zbavená komunistické špíny.
Děkuji za váš názor.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.07.2015 11:12:54 - Jan Veleba

 Víte Pavle, už je to asi 15 let co jsem pochopil - všechno má své majitele a demokracie není výjimkou. Takže jste to pojmenoval správně a mohl bych to podepsat. Nicméně není možné rezignovat a smířit se s tím, je třeba proti tomu bojovat, byť se zdá, že to je marné a zbytečné.

Měl jsem v životě mimo svého otce několik velkých vzorů. Jeden z nich, můj nadřízený z dob zahájení své profesní kariéry mně vždy říkal: "Pane inženýre, chovejte se vždy slušně. To se vám vyplatí, ne vždy, ne hned, ale přijde čas, kdy se vám to sečte a vrátí". Byl to hlavní zootechnik našeho státního statku, kde jsem mnoho let pracoval. Byl z rodiny velkého vystěhovaného sedláka z Táborska, byl bezpartijní a nesmírně moudrý.

Takže sečteno a podtrženo, tento vývoj není trvale možný, všichni to cítíme. Stejně, jako jsme to cítili na konci osmdesátých let za socialismu. Byli-li jsme normální a uměli vnímat, pak jsme cítili, že to tak dlouho jít nemůže. Mám sílící pocit, že tento stav vědomí je ve společnosti znovu.