Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.08.2015 13:41:03 - vikturek99

Zmena azylove politiky

Mam dotaz, podporite zmenu azylove politiky? Myslim, ze by jsme se meli pripravit na "uprchliky" z Ukrajiny. V Africe je plno bezpecnych statu, kteri mohou Africanum pomoci a popr. by mohl tam i nas stat. Bohuzel je videt, ze z 90% se jedna o ekonomicke migranty, tak o uprchlikach nemuze byt rec!!! Bohuzel vime, ze media, "politici", EU,TV jsou podplacene, aby nam nerikali celou pravdu, pravdu vidime ze zaznamu bez cenzury !!!

http://www.parlamentnilisty.cz/profily/Ing-Bc-Robert-Simarek-98255/clanek/Uprchlicka-krize-Staci-zmenit-paragraf-53047

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.08.2015 13:23:53 - Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.
Moc nevidím východiska Vašich tvrzení. Nevím v současné uprchlické situaci o ekonomických migrantech v počtech, které by stály za zmínku - a navíc by se nekvalifikovali podle podíl ke, které dnes v azylovém zákoně jsou. Nerozumím také specifické zmínce o Africe, protože podle čísel OSN je letos 50 procent ze dvou neafrických států: Sýrie (38 %) a Afghánistánu (12 %), připočítáme migranty z Pákistánu, Iráku a Íránu, je zřejmé, že je počet afrických migrantů výrazně menšinový. Mezi nimi je mnoho těch – zejména z Eritreje, Dárfúru a Somálska – kdo mají legitimní nárok na status uprchlíka a nelze mít podezření na motivy jiné než záchranu před válkou, diktátory nebo fundamentalisty. Celkově je současná situace v Evropě zvládnutelná, 200 tisíc letošních běženců reprezentuje pouhých 0,027 % celkového počtu 740 milionů obyvatel Evropy. V Česku ne situace ještě méně problematická, ne opakuje se ani v nejmenším situace z roku 2001 a dalších, kdy se počty žadatelů o azyl blížila dvacetinásobku současných počtů - i největší čísla, která jsou uvažoval na, by v ČR nestačila na přidělení jednoho utečence do každé z obcí v České republice.Veřejnoprávní média podplacená nejsou, naopak oproti bulváru nemají potřebu vysmíval si sledovanost uměle vyrobenými nebo vymyšlenými poplachy.