MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.02.2012 20:24:28 - Lukáš Rosák

Drogy

Pane poslanče, jak se stavíte k rozdělení drog na měkké a tvrdé? A od kdy by mohla vstoupit v platnost legalizace konopí pro lékařské účely?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.02.2012 22:01:47 - MUDr. Jiří Koskuba

Vím proč a vědět to dnes může každý. Natož ti, které nám pak vozí naprosto zbytečně záchranka s tím, že jim "není nějak dobře". Není divu, že?

Pouze alkohol a tabák mohu považovat za "drogy lehké".  Z důvodu zajímavého zdanění (a to alespoň dvojnásobného) jsou státy i historicky dlouho povolené. A na rozdíl od těch dalších mají svou jistou kulturu až noblesu. Aby nedošlo k omylu - nemám na mysli 60 cigaret denně či litr vodky! Ale sklenka vína snoubená s patřičným pokrmem, či kvalitní singel malt whisky s doutníkem po skvělé večeři, to se dá i z lékařského hlediska tolerovat.

Lékařské využití marihuany je pak druhá věc. Já věřím, že zákon by mohl platit co nejdříve. Pokud možno ještě letos. Není to totiž nic až tak nemožného.  Čekalo se na to zbytečně dlouho.

S pozdravem  

MUDr. Jiří Koskuba