JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.08.2015 16:17:57 - občan-tazatel

Co je podle vás politická trafika?

Dobrý den. Co je podle vás politická trafika? Je to třeba nová funkce ve fotbalové reprezentaci, která vznikla až ex post pro Chládka? Přijde vám to vůči občanům fér?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.08.2015 22:11:50 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

děkuji za dotaz. Na úvod musím konstatovat, že ačkoli není školství moji gescí jevil se mi ministr školství Chládek jako odborník a jeho odvolání pro mě bylo překvapující.

K otázce samotné mohu uvést, že politická trafika je pro mě každé místo, které je účelově vytvořeno pro konkrétního politika nebo obsazeno politikem, který pro dané místo nemá dostatečnou odbornost. V tomto konkrétním případě, pokud taková funkce do té doby nebyla, je to příklad typické politické trafiky. Horší však je pokud je takové místo nabízeno nebo jeho obsazení podmíněno nějakým jiným činem či skutkem politika.

Samozřejmě to vůči občanům není fér, ale na druhé straně je třeba konstatovat, že bývalý politik, který před vstupem do politiky opustil svoji pracovní pozici, má zhoršené možnosti, jak se na odpovídající pracovní pozici v jeho oboru navrátit. Takové věci je potřeba vždy posuzovat případ od případu.