Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.08.2015 17:18:17 - venos

Uprchlické kvóty

Pane poslanče, Vám příjde úsměvné, že zástupce ČSSD uvažuje o změnách paragrafů a jejich vlastní „europoslanci“ hlasují v Evropském parlamentu pro kvóty.
Není také úsměvné že i ANO se podílí na dobrovolném přijetí 1500 imigrantů, tedy dobrovolném přijetí kvóty?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.08.2015 18:28:51 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý den.

To že ČSSD na jedné straně vystupuje proti nařízeným kvotám ze strany EU a na straně druhé hlasuje na úrovni EP pro přijetí kvót, je velmi slušně řečeno skutečně úsměvné.

Hnutí ANO2011 velmi ostře vystupovalo proti nařízeným kvotám, nepamatuji se však, že bychom se jakkoli vyjádřili v tom, že nebudem přijímat žádné uprchlíky a odmitáli diskusi o tom, jakému množství uprchlíků můžeme poskytnout azyl. Tedy pokud to správně v kontextu s položenou otázkou, interpretuji, pak se Hnutí ANO nijak nezpronevěřilo vlastním slovům, tím éne je důvod pro to, aby naše jednání bylo "úsměvné".
pro úplnost - ostré vystupování proti nařízení EU o kvotách nebylo motivováno až tak oním stanoveným počtem, ale především oním, EU prosazvaným principem nařízených kvót. Jako svrchovaný státní útvar jsme to pouze my sami, kteří si budou určovat, na základě vlastních možností a vlastního výběru, množství uprchlíků, které jsme dobrovolně schopni a ochotni přijmout. Podstatný tedy nebyl počet ale v metodě, se kterou jsme ze zásady nemohli a nesměli souhlasit.
1500 míst pro imigranty vyplynulo ze zásadní diskuse na úrovni vlády ČR, jejíž jsme koaliční součástí, kde se hodnotila celá řada rozličných parametrů na základě kterých vláda dospěla k názoru, že 1500 uprchlíků tuto zemi nezrujnuje ani bezpečnostně neohrozí, pokud budou plněna veškerá bezpečnostní opatření - což jsou a s uvedeným rozhodnutí souhlasím.
Dovolím si ještě jednou prohlásit, že to zda přijmeme 1000 uprchlíků, nebo 2000 nebo žádného v podstatě nic neřeší. EU má obrovský problém a ČR je v této chvíli pouze tranzitní zemí lidí, kteří chtějí a míři do SRN, Francie a VB. Problém je úplně nikdě jinde - v pašování lidí a businessu, kterému prozatím nikdo "nezatnul tipec", v tom že je zcela nedostatečně chráněna celá jižní hranic Shengenského prostoru, ve štědré sosiální síti vysplých zemí a v bezpřehé politické neprozíravosti a falešné morální a politické "korektnosti" voličů v čelních zemich EU. Jinými slovy, a prohlásil jsem to již před rokem, "dámy a pánové, kuna už je takříkajíc v kurníku".
Otázka s tím spojená je ale i ta, zda jsme jako daňoví poplaníci připraveni nést zvýšenou finanční zátěž, snížit si svou vlastní životní úroveň na úkor zvýšené ochrany a bezpečnosti.....
Osobně jsem velice zvědav, kolik občanů naší vlasti se, v kontextu s těmito záležitostmi, dobrovolnbě přihlásí k odvodů a brannému výcviku........i to totiž bude jedním z konkrétních ukazatelů toho, v jaké morální situaci se nacházíme my sami....
V několika předešlých příspěvcích jsem se již k problematice uprchlíků vyjadřoval a myslím, že jsem zcela jasně popsal i určité principy, které prozatím, chtě nechtě, musíme respektovat.....pokud tedy budeme hovořit o lidských právech, demokracii a respektu i k v minulosti dobrovolně uzavřeným smlouvám (na kterých se Hnutí ANO2011 prokazatelně nepodílelo).

Tedy jako poslanec Hnutí ANO2011 nemám nijak špatné svědomí. naopak.

S pozdravem
B. Chalupa