Ing. Adolf Beznoska

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.08.2015 9:04:33 - vikturek99

kniha Smrt zapadu Patrik J. Buchanan

V knize popsal příčiny smrti zapadu :
1) invaze přistěhovalectví ze 3. sveta
2)hrozby multikulturismu
3) ztráta evropských hodnot
4) vzestup sociálního superstatu

Co si o tom myslíte???Je EU všeho příčinou ???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.08.2015 19:24:19 - Ing. Adolf Beznoska
Dobrý den,

Pat Buchanan je velice zajímavý a podnětný konzervativní autor, který, pokud by se objevil v Evropě, by byl označen za extrémistu hodného ostrakizování. Což je obrovská škoda. V prvním bodě Buchanan spíše upozorňuje na to, že mezi léty 2000 a 2050 vzroste počet obyvatel ve světě o více než tři miliardy, tj. na více než devět miliard. K tomuto globálnímu zvýšení počtu obyvatel však dojde výhradně v Asii, Africe a Latinské Americe. Sto milionů lidí evropského původu zmizí. Zatímco v roce 1960 tvořili lidé evropského původu jednu čtvrtinu světové populace, v roce 2000 jednu šestinu a v roce 2050 budou tvořit jednu desetinu. Hlavní problém tedy vidí v postupném vymírání západní civilizace. Ohledně přistěhovalectví, které se nyní stalo aktuálním tématem, je s podivem, že ze zkušeností jiných zemí (např. Francie, Velká Británie, Švédsko) víme, jak politika multikulturalismu špatně končí, ale stejně se jede ve stejných kolejích.

Buchanan bojuje proti jevům ohrožujícím tradiční řád jako potraty, eutanázie, svazky homosexuálů, feminismus. Je typickým konzervativcem. To, co bylo kdysi nemravné a neslušné – promiskuita, potrat, eutanázie, sebevražda – se stalo pokrokové a chvályhodné.

Kniha Smrt západu je už podle názvu velice pochmurná, ale rozhodně užitečná. Nemyslím si, že EU je všeho příčinou, ale spíše důsledkem. Hlavní příčinu vidím v tom, o čem je vlastně i tato kniha. V komunistické revoluci a její snaze vytvořit nového „lepšího“ člověka. Tato revoluce začala již bezmála před sto lety, tedy daleko dříve, než vznikla myšlenka Evropské unie.


S pozdravem

Adolf Beznoska