Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.08.2015 10:59:48 - Berika

Dnes je světový humanitární den

Když jsem to četla, vybavilo se mi bombardování Kosova. Musím podotknout, že jsem v Kosovu nedávno byla a podle mě se z toho země dosud nevzpamatovala a život je zde i oproti nám tak o 15 let zpátky. Zajímalo, zda sám za sebe bombardování schvalujete a co vás k vašemu pohledu na věc vede? Druhá věc, která by mě zajímala se týká nákladů, které jako stát na různé humanitární účely poskytujeme a zda si myslíte, že lidé jsou dnes s potřebnými více solidární nebo to vnímáte spíš naopak? Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.08.2015 12:06:57 - Ing. František Laudát
Pokud byste se vrátila k záznamu mého vystoupení ve Sněmovně v době, kdy se rozhodovalo o uznání Kosova, zjistila byste, že jsem tehdy ještě v ODS jako jediný z nich vystoupil proti uznání a následně i tak hlasoval. V bývalé Jugoslávii zuřila občanská válka, ale zrovna v téhle záležitosti považuji roli některých evropských zemí a USA za nešťastnou. Kosovo by se mělo starat hlavně o sebe. Místo toho zaplavuje jiné země svými imigranty a ty z toho zrovna nadšené nejsou. To je typická ekonomická imigrace. Takže v otázce konfliktu na Balkáně mně tedy spíš byly bližší názory pana bývalého ministra zahraničí Dienstbiera. pokud se týká našich výdajů na humanitární pomoc, Česká republika se podílí na pomoci, několik posledních let se vždy nějakou částkou snaží pomoci a rozhodně se nemáme za co stydět. Velmi účinná je kromě toho pomoc nevládek, které už jsou proslulé a kterým pomáhají s financemi občané. Určitě solidarita v naší zemi neupadá, naopak se zvyšuje.