ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.08.2015 16:16:06 - jarmilan1

Imigranti

Po přečtení Vašeho názoru jsem zmatená. Vy se budete věnovat těmto lidem? Pracovala jsemlet pak jsem šla po přestěhování do předčasného důchodu a přiznali mi důchod o 1.500 Kč menší. A jaké příspěvky budou tito lidé pobírat do konce svého života? Budeme je živit, šatit, léčit a vyplácet sociální dávky na bydlení a kapesné? Zřeknete se Vy a Vám podobní dobrovolně části svého platu? Mě byl odebrán státem a cítím to jako křivdu. A to mám navíc živit DALŠÍ nepřizpůsobivé? Spousta lidí u nás žije na hranici bídy. S takovými "humánními" názory jděte někam. Do čeho se narodili naši vnuci? Ale hlavně se postarejte o jednu rodinu a budu přemýšlet o svém mylném názoru. Svobodová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.01.2016 14:24:42 - Mgr. Petr Adam
 Dobrý den,
Ano, strašák imigranti. Co to vlastně znamená? Lidé do této země historicky přicházeli a odcházeli a nikdo z toho nic moc nedělal. Za loňský rok - tedy rok obrovské imigrační vlny to bylo u nás 208 lidí (tuším). To není masivní migrační vlna - v devadesátých letech to byly z bývalé Jugoslávie tisíce a tisíce.
Strašáci české politiky jako Tomio Okamura, Úsvit s Konvičkou nebo další blázni jednou říkají, že imigranti nám seberou práci, jindy zase že budou vysávat sociální systém - tyto dvě premisy si dost zásadně odporují.
Vím, že Váš dotaz je už poněkud staršího data, ale polopravdy a lži kolem uprchlíků se dále hromadí a sociální sítě jsou jich plné. To ale neznamená, že jsem pro to aby sem do naší republiky přišli desetitisíce lidí. Nejsem. Ale tento problém není jen problém jednoho státu, dokonce ani jedné Evropy, ale problém západního expanzivního vnímání svobody a demokracie.
Je to problém starého kolonialismu, je to problém sociální, je to problém lhaní o důvodech vojenského napadání států například na blízkém východě. Myslíte si, že je možné na jedné straně využívat někoho kvůli levné pracovní síle, určovat mu kdo má být jeho vůdce a určovat mu pravidla chování a dodržování lidských práv a sám přitom dělat pravý opak a nestydatě o tom lhát? 
Je to obrovský komplex problémů, nic jednoduchého a kdokoliv říká, že prostě zavřeme hranice, že prostě všichni imigranti patří do jednoho pytle... ten jednoduše řečeno lže. LŽE a nejde mu o nic jiného než o levné politické body, které získá ohromnou manipulací s lidmi v této zemi za použití jediného nástroje - strachu.
Víte co? já bydlím tři kilometry od uprchlického tábora a občas jej jezdím navštěvovat. U nás jsou prakticky pouze lidé co utíkají před běsněním ISIS - tím stejným ISIS za který nělteří považují právě ty imigranty - zkuste jim to říct do očí. 
A jestli se někdy v této zemi budou lidi nuceni stydět za to, že mají humánní názory, pak v takové zemi nebudu chtít žít. Ti, kteří humanismus, toleranci a slušnost odmítají nejsou dobrými lidmi.. a s takovými nechci mít společné nic.
s pozdravem
Petr Adam