Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.08.2015 18:24:42 - jachymovic23

Nemci,Francouzi maji strach!To jsou najezdnici a vojska,prisli nas zabit s IS !

Dobrý den,
Chci se zeptat,Němečtí a Francouzští občané mají strach,tvrdí,že imigrantů jsou nájezdnici a přišli je zabít s velením IS !Lidé mají strach !!!Uprchlíci jim vyhrožují také zabitím...

Ptám se,komu vlastně pomáháme,pokud je takovéhle riziko ???
Kdo za to ponese zodpovědnost,pokud uprchlík někoho zabije ??

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.08.2015 14:48:02 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý den.
Strach mají i naši občané, nejen Němci a Francouzi. Z mého pohledu je zapotřebí být jednak objektivní a také v potřebné míře i ostražitý. Strach nás nemůže dohnat k hysterii a nepřiměřeným reakcím.

Pokud jde o naši bezpečnost se starají bezpečnostní složky naší země a podle mě dostupných informací postupují plně v souladu s naší legislativou a nijak neporušuji další mezinárodní smlouvy a legislativní normy, kterými jsme vázáni.

Pokud pomáháme (a určitě budeme pomáhat skutečně potřebným), pak to bude v oprávněných případech a je to tak zcela v pořádku. Na druhou stranu budu činit vše pro to, aby ČR s těmi neoprávněnými zacházela pouze v míře respektující platné právo, nic víc a nic míň, a učinila vše proto, aby tyto osoby dostala mimo území ČR.

Kdo ponese odpovědnost, pokud se uprchlík dopustí trestného činu? - především uprchlík sám a pokud budou porušeny povinnosti spojené s jeho pobytem na území ČR ze strany úřadů, pak samozřejmě i ten kdo porušil tu či onu povinnost.

Ve smyslu Vaší otázky však vidím určitou jednostrannost a dovolím si v tomto kontextu připomenout, že vrahem 8 našich spoluobčanů v Uherském Brodě byl jejich místní spoluobčan, žádný uprchlík a jak se chcete například v tomto případě ptát na to, kdo nese odpovědnost za to, že se někdo rozhodne střílet na své bližní....vím je to na jinou debatu, ale věci kolem nás skutečně nejsou tak jednostranné a při jejich posuzování je, domnívám se, potřebné zachovat si vždy chladnou hlavu....

S pozdravem
B. Chalupa