Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.08.2015 13:57:45 - osvald

Čína

Jak to, že když ekonomika celosvětově v krizi, v Číně je na vzestupu a naopak? A neměli bychom zbrzdit pokus maximálně provázat českou a čínskou ekonomiku? Nemůže nás to dostat do problémů?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.09.2015 11:39:08 - Ing. František Laudát
Dnes ekonomové spekulují, jestli vůbec ekonomika v Číně roste a kolik. Podařilo se Vám tento dotaz položit zrovna v době, kdy se čínský sen rozplývá. A nemám z toho radost. Číňané dnes mají totalitní režim s neduhy kapitalismu. To není nejlepší koktejl. Krize přicházejí tam, kde začne splaskávat nějaká bublina. V USA to začalo hypoteční krizí, v Číně je to bublina na akciovém trhu. Není nejlepší, když si lidé berou úvěry na investice do akcií. A nejen to se v Číně stalo. Varuji před jakýmkoli úzkým provázáním s nepředvídatelnými ekonomikami. Rozumná diverzifikace - to ano. Ale vezměte si, že kdo naletěl agitce Zemana na spolupráci s Ruskem, dnes má těžkou hlavu. Vše se má dít promyšleně a opatrně.  Heslo pro každého podnikatele by mělo znít: Všeho s mírou!