Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.08.2015 16:02:00 - BartaIV

Vlastní názor?

Zlatuško, máte prosím na něco svůj vlastní názor? než jsem položil dotaz, přečetl jsem spoustu vašich odpovědí jiným, ale všechny odpovědi jsou jen fráze nebo citování tzv. "nezávislých" orgnizací (např. zdroj UNHCR o "vzdělanosti" migrantů. Pokud tito migranti jsou tak vzdělaní oproti obyvatelům ČR, proč tam tedy mají takovou bídu a válčí tam každý s každým? Vzdělanci přeci neválčí, ti se domuví... Budete prosím i nadále ve svých odpovědích voličům ( nejspíše už bývalým :-) ) plácat jednu frázi od vrchnosti za druhou nebo někdy odpovíte i vlastním názorem?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.09.2015 14:55:20 - Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.
Pane Bartale, dávám přednost faktům před fikcí. Chápu, že Vám připadá třeba tvrzení, že 2+2=4, málo originální. Ano, ale takový jsem já.
Mýlíte se ale ve tom, co cituji. Uváděl jsem z šetření UNHCR údaj o vzdělanosti uprchlíků, nikoli o "vzdělanosti" migrantů. Je mnohem lepší se ptát na to, co skutečném bylo řečeno. Vymýšlet si formulace od Vás není projev názoru, jak si možná myslíte, jen neslušná manipulace.
Podobné je to se vzdělanci a Vaší představou o nich. Jednak ti vzdělaní utíkají, takže věc převracíte - a dost nechutně s ohledem na to, proč a jak utíkají, i lidské oběti při tom.
No a druhak, vzdělanost nechrání člověka před tím, aby nebyl velký lotr. Vezměte třeba tituly minulého prezidenta a srovnejte s jeho amnestií nebo výzvou ke xenofobii. Nebo doktora Mengeleho.
J. Zlatuška