Ing. Alois Sečkár

Volby za námi, práce před námi...
  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.08.2015 20:26:50 - Ptáčková

psi

Je pravda, že zákaz volného pohybu psů je z pera ODS? Nebo kdo je autor návrhu? A víte o někom, kdo je krom vás proti? Dost se bojím, že zákon i přes petici projde. :(

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.08.2015 0:19:28 - Ing. Alois Sečkár
 Dobrý den,

k původnímu návrhu se skutečně hlásí paní Lucie Michková, zastupitelka Prahy 4 za ODS a prý bylo hlavním záměrem vyvolat diskusi, která nakonec nepřišla a celý návrh tehdy spadl podstůl...ale to bylo před třemi lety, teď si s tím "hrál" někdo na magistrátu (možná impuls opět vyšel odněkud z radnice Prahy 4, ale to už bych spekuloval).

Bohužel nevím o žádném politickém subjektu v Praze 4, co by byl proti, o dění na Magistrátu nemám moc přehled. Jeden pán mi psal, že ho podpořila zastupitelka Semelová (KSČM - iroine :/). Tipl bych si nicméně, že opozice se proti tomu z taktických důvodů moc ozývat nebude.

Sdílím tedy vaší obavu. Možná nás ještě "zachrání" některé městské části, které na rozdíl od ochotné a aktivní Prahy 4 nebudou přijetí vyhlášky podporovat. Nebo organizace na ochranu zvířat, ale ty jsou zase ve složité pozici, protože zároveň potřebují být s městem zadobře.

Podařilo se sehnat potřebných 1000 souhlasů pro dvě připomínky na webu magistrátu (první, druhá), kterými se bude muset zabývat a nějak je vypořádat. Takže alespoň něco. Naše petice bude asi spíše drobným doplňkem...Rada Prahy 4 už stihla ve středu rozhodnout, že vyhlášku chce, tak si říkám, že s tím asi naší petici, kterou odevzdáváme ve čtvrtek, odbudou :(

Ale všechno se počítá. A časem se to zúčastněným spočítá :)

S pozdravem,

Alois Sečkár