Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.09.2015 10:24:03 - Martin Ryk

islám-terorismus

Jak se podle vás stane z muslima terorista? A je v silách Evropských institucí a USA tomu nějak zabránit. nepřiléváme jen olej do ohně?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.09.2015 19:31:35 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý den.

Zdaleka ne z každého muslima se stane terorista a řada více či méně známých teroristů nebo jejich skupin se rekrutovala z nemuslimů.

Problém vnímám v tom, že i umírněný muslim je muslim a činy svých radikálnějších souvěrců posuzuje podle jiných, veskrze náboženských měřítek, tedy zcela odlišně, než jak by tomu bylo v našem typu společnosti.
Nebezpečná je ona mlčící většina, která v podstatě schvaluje jak mírný, tak radikální boj s něvěřícími, z dlouhodobého hlediska jde přece o vítezství "věřích" nad nevěřícími.
Obávám se toho, že velká většina lidí, muslimů, kteří k nám nyní migrují budou s velkou pravděpodobností frustrování z toho, že až na výjímky nenaleznou onen svět blahobytu. Dříve či později budou mnohem výrazněji pociťovat onen rozdíl mezi jejich a naším způsobem života, rozdíl v úrovni zajištění naší hmotné existence, rozíl mezi naší demokracií, svobodami, kulturou a vírou a budou hledat viníka, proti kterému by nasměrovali svou agresi plynoucí ze zklamání.
I ten kdo dnes hledá záchranu života bude po zajištění této základní potřeby hledat další "základní" potřeby a na to, že mu byl v podstatě zachráněn život rychle zapomene.
Pak bude stačit aktivovat jejich radikální souvěrce, kteří se k nám bezpochyby s onou vlnou umírněných muslimů dostali také a.....bude problém.

Nevím co je v silách EU a USA, ale domnívám se, že pokud nezabráníme masivní změně poměru počtu původního evropského obyvatelstva vůči muslimské entitě, pak logicky dojde z jejich strany nejprve k převzetí politické moci a poté bude následovat přeměna celé společnosti do podoby, která bude vyhovovat koránu. Kdo nevyhoví, nebude mít žádnou šanci.

S pozdravem
B. Chalupa