Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.09.2015 20:57:01 - m-star

Řešení krize na blízkém východě

Pane Okamuro, na Facebooku občas shlédnu Vaše video k tématu Imigranti. V mnoha věcech s Vámi souhlasím, některé jsou pro mě až příliš vyhraněné. Protože ale vím, že se tématem imigrantů zabýváte, rozhodl jsem se Vás oslovit.
Dnes jsem mimo jiné shlédl i toto video: https://www.facebook.com/aljazeera/videos/vb.7382473689/10153700168588690/ , které mě donutilo přemýšlet o řešení situace v Sýrii jako "prevenci" přílivu imigrantů. Existuje nějaká studie, která by srovnávala náklady na azyl uprchlíků a případné "humanitární bombardování"? Myslím, že Sýrie je blíž než Afganistan, kde máme vojáky na zahraniční misi. Navíc, tamní krize se nás dotýká přímo. Vím, že imigranti přicházejí i z dalších zemích a Česká republika nemůže dobýt celý svět. Není možné přimět EU ke stabilizaci rozvrácených regionů, byť vojenskou silou? Přijde mi vhodnější vést válku, i když je to takřka kacířský názor, mimo území EU, než čekat na příchod druhého Hitlera.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.11.2015 11:13:12 - Tomio Okamura

Dobrý den,

problém je v tom že EU s USA vybrané regiony sama úmyslně destabilizuje většinou v zájmu USA, takže ano, je logické ukončit konflikty, ale EU je právě tím, kdo je vyvolává a udržuje.

Přeji, ať se Vám daří.

Tomio Okamura