ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.09.2015 10:48:29 - Míša Kulička

hazard

Nemyslíte, že kdyby u nás lépe fungoval sociální systém a rozdělování dávek, nemusel by se v takové míře zakazovat hazard? Mě je třeba jedno, kolik tu máme heren, protože si myslím, že hlavní problém je jinde

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.09.2015 8:21:57 - Ivo Valenta
 

Dobrý den,

sociální systém v ČR funguje, ale neefektivně, protože není podle mého názoru nastaven adresně. Jinak by se totiž některým lidem nevyplatilo setrvávat dlouhodobě na sociálních dávkách. Nerad bych ovšem problematiku hazardu spojoval se sociálním systémem jako takovým, hráči se nerekrutují vždy z řad sociálně slabých občanů, kteří pobírají sociální dávky. Ujišťuji Vás navíc o tom, že samy loterní společnosti nemají zájem na tom, aby tyto osoby na herních zařízeních hrály. Tomuto se snaží aktivně bránit například tím, že již nyní nabízejí na bázi dobrovolnosti registrační hráčské karty. Ty umožňují, aby si jejich držitel například nastavil svůj vlastní limit a podobně, navíc na jednotlivých herních zařízeních je možné najít informace o zodpovědném hraní, kontakty na odbornou pomoc a podobně.  Problém je tedy skutečně jinde, a to především v lidech samotných. Jak jsem již uvedl výše, některým z nich totiž život na sociálních dávkách jednoduše vyhovuje a náš sociální systém je nemotivuje k tomu, aby tento svůj přístup změnili.

S pozdravem,

Ivo Valenta