Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.09.2015 10:58:48 - Jeníček

Hodně se teď řeší uprchlíci.....

Ad1) Nemyslíte, že se tu vytváří zbytečná hysterie? Stále se mluví o tom, jak nás můžou ohrozit, proč se ale nevyzdvihují i nějaké jejich klady? Každá mince má přeci dvě strany.
Ad2) Nezastínila uprchlická krize krizi na Ukrajině? Jak vypadají jednání s Ruskem? Pohnulo se něco nějak kupředu, nebo jednání uvízla na mrtvém bodě? Jenda

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.09.2015 19:03:24 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý den.
Asi bych to, v souvislosti s Vaším dotazem, řekl jinak - hodně se teď řeší zachování Evropy jako takové - takto vidím současnou migrační krizi.
Veřejnou diskusi nevnímám jako histerii. Podle mne je přirozné, že s ohledem na celkovou úroveň esistující bezpečnostní hrozby je i tato diskuse vypjatá. Se svými názory na hodnocení migrační krize a jejím možném důsledku se nijak netajím, viz mé předchozí komentáře.
Omlouvám se Vám, ale já si žádné klady tohoto typu migrace (a migrantů) jako občan ČR, neuvědomuji.
Naopak si  uvědomuji si celou řadu více či méně zjevných a značných rizik.
Snad na doplnění - nebavíme se zde o osudu jednotlivého migranta, kde by v určitých skutečně jednotlivých případech bylo možno nalézt klady, bavíme se tady o zřejmé, velmi  dobře promyšlené a organizované masové invazi osob jasně definovaného kulturního, sociálního a náboženského okruhu do evropského prostředí, která bude mít definitivní dopady na evropské prostředí.
Jak velké tyto dopady budou, záleží nyní na tom, jak rychle tuto invazi zastavíme. Nemusím snad reprodukovat prohlášení předních představitelů Islámu o jejich konečném cíli........

Pokud jde o Ukrajinu, uprchlická krize ji nezastínila nicméně prioritní bezpečnostní hrozba je evidentní a situace na Ukrajině to z tohoto pohledu a naléhavosti není. Tím ale v žádném případě neříkám, že situaci nesledujeme a na úrovni možností poslanců v orgánech sněmovny se této probleamtice trvale nevěnujeme.

Podle mého názoru jsou vztahy s Ruskem ve stavu, kdy velmoci hledají dosažení nové vzájemné rovnováhy (stability). A stejně jako řešení migrační krize je řešení této problematiky věcí globálních hráčů, ČR republika není, objektivně vzato, v této pozici. 

S pozdravem
B. Chalupa