Ing. Jiří Hrabák

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.09.2015 9:09:31 - klouz

To jste podpořili?

Česká republika potichoučku ratifikovala Úmluvu o účasti cizinců na veřejném životě na místní úrovni. Oznámila nám to 17. července 2015 Rada Evropy,To už jste se opravdu zbláznili?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.09.2015 11:45:32 - Ing. Jiří Hrabák

Dobrý den,

k této záležitosti byste se měl obrátit spíše na někoho z vládních představitelů - Sobotka /ČSSD/, Babiš /ANO/, Bělobrádek /KDU/, z vaší otázky není zcela jasné co přesně se Vám na této záležitosti zdá divné, neboť Česko podepsalo smlouvu už v roce 2000. Ratifikace byla pozastavena kvůli nutným úpravám sdružovacího práva, které byly přijaty o šest let později. Po rozboru dopadů případného schválení celé smlouvy bez výhrad kabinet loni v září souhlasil s pokračováním ratifikace s omezením na část o svobodě projevu, shromažďování a sdružování, jak se předpokládalo už při podpisu úmluvy.

Jejím cílem je podpořit integraci usídlených cizinců.
Cizinci ze zemí mimo EU tak dále nebudou mít volební právo do zastupitelstev obcí, ač v tuzemsku dlouhodobě bydlí. Zůstane jen obyvatelům unie, kteří v Česku žijí.

Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/poslanci-schvalili-umluvu-o-pravech-cizincu-ale-volit-zastupitelstvo-nemohou-20150521.html