Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.09.2015 10:27:11 - Líba Konvalinka

Má Německo na kontroly na hranicích právo?

A máte vysvětlení, proč tak z ničeho nic otočilo a třeba údajně naše vláda se o tom dozvěděla až z médií? A myslíte si, že Německo budou následovat i další země? Měli bychom se zapojit i my? LK

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.09.2015 19:53:56 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý den.
Čistě z právního pohledu na to Německo právo má.
Jinou otázkou je hodnocení tohoto kroku s ohledem na to, jaký signál vlastně Německo, po tom co předvádělo několik posledních měsíců) vysílá k ostatním státům Shengenského prostoru, speciálně pak proti tzv. východním zemím Evropského společenství.
Pro to, jak se Německo v posledních měsících a dnech chová nemám vysvětlení. Nebo vlastně mám - podle mého názoru paní Merkelová a spol. tímto způsobem řeší rostoucí nespokojenost s jejím dosavadním postupem i uvnitř její vládnoucí koalice, ale to se pravděpodobně nesmí říkat nahlas, nebylo by to "politicky korektní". 
Německo se slovy své politické reprezentace staví do role mentora a mravokárce, která mu nijak nepřísluší, stejně jako mu nijak nepřísluší právo vyhrožovat zemím, které s Německem nesouhlasí při řešení migrační krize.
Způsob jakým se Německo staví k zásadnímu problému zachování hodnot evropského společenství, ochraně a obraně evropského prostoru a jeho občanů se všemi souvisejícími atributy se mi jeví jako nanejvýš sobecké, neodpovědné, nekolegiální a krajně nebezpečné.
Zcela souhlasím s tím, že Evropské politické instituce na čele s německou, francouzskou a dalšími "multikulti" politickými reprezentacemi zcela zklamaly a připustily situaci, kterou bude možno řešit jen s největším vypětím a úsilím.

Otázka, zda Německo budou následovat i další země je již zodpovězena - budou.
Pokud jde o ČR - slovy premiéra je ČR připravena, podle potřeby, povolat na ochranu hranic i armádu.

S pozdravem
B. Chalupa