Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.09.2015 10:08:51 - witty

Nová pracovní místa?

Kde se najednou vzalo 5000 nových pracovních míst pro uprchlíky? A jsou nějaké průzkumy, jakou kvalifikaci uprchlíci nejčastěji mají? Mě je totiž divné, proč tato pracovní místa nebyla nabídnuta i nepřizpůsobivým, kterých má Česko dost?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.10.2015 10:27:52 - Ing. Radka Maxová
 Dobrý den witty,

nevím, kde jste vzala tohle číslo, že je volných 5000 pracovních míst pro uprchlíky. Nemyslím, že by si v Čechách někdo přál, aby pracovní místa dostal dříve cizinec než místní občan, občas mám ale pocit, že místní občan o to nestojí, zatímco přistěhovalec je vděčný za cokoliv. Tam bude jeden ze základních problémů. Pak je tady problém se situací obecně ve světě. Jsme svědky totální změny rozložení moci, věci se mění, můžeme být rádi, že u nás zatím neprobíhají ozbrojené konflikty. Máme co jíst, střechu nad hlavou, teplo, světlo a můžeme kdykoliv ven, kdy si zamaneme. To není zlé. Ještě k časovým proměnám. Lidé se začali zajímat až s mediální hysterií. Jinak je to jen mediální tlak a informace není pravdivá. U Úřadech práce jsou totiž lidé, kteří nikdy nebudou schopni se zapojit do pracovního procesu a díky tomu, že dnes je boom v naší republice s rozvojem investic, tak zaměstnavatelé shánějí pracovníky a pokud je nenajdou v našich občanech, tak je nabídnou zahraničním pracovníkům. Tak to prostě je.

Radka Maxová