Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.02.2017 15:24:01 - 1ANDY

Proč jste proti tomu, aby pracující otec mohl jednou až třikrát za život čerpat otcovskou dovolenou,

vyzvednout maminku z porodnice a být s ní pár dnů doma. Toto je opravdu opatření pro rodiny s dětmi. Ale vy se angažujete tak maximálně pro lesby a jejich děti, to už nevíte co by. Kvůli vám se mi nechce ANO volit.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.03.2017 15:33:03 - Ing. Radka Maxová

Vážený pane Andy,

otcové mohou i dnes využívat zákonných možností zůstat doma s matkou a dítětem, resp. dětmi. To je jeden důvod. A samozřejmě, že to stojí skutečně nemalé finanční prostředky, které se minou účinkem a pro firmy to bude zbytečná a nelogická zátěž, ale jsou to volební body pro sociální demokracii. A to, co je opravdu podstatné je fakt, že jestli potřebují otcové peníze na to, aby v rodině fungovali týden jako „ tatínkové“, je něco špatně. Otcem se stáváte na celý život, nikoliv na týden nebo jak říkáte třikrát za život na týden!!!

Moje angažovanost ve prospěch osvojení dítěte nebiologickým rodičem v homosexuálním páru se děje právě proto, aby bylo postaráno o děti. Neřeším dospělé, ani jejich sexuální orientaci. Řeším fakt, že homosexuální jedinec si v naší republice dítě osvojit již dávno může. A ten, který není rodičem má povinnosti jako ten, kdo rodičem je. Tudíž starat se, ekonomicky zajišťovat, vychovávat, budovat morální hodnoty a vytvářet bezpečno rodinné zázemí.  Ale nemá žádná práva. Dítě žije v tomto svazku třeba deset let, je na nebiologického rodiče zvyklé a Vy ho odeberete a dáte do ústavu nebo pěstounské péče k absolutně cizím lidem. Připadá Vám to v pořádku? Mně ne. Takže to, o co tu bojuji je to dítě. A hlavně – děti v homosexuálním  páru nemají stejná práva jako děti v páru heterosexuálním. Tzn. – nemají právo na výživné v případě rozpadu registrovaných partnerů a nemají ani právo dědické apod.

Radka Maxová