Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.09.2015 18:13:39 - Jarmillen

Nemáte dojem, že hordy údajných uprchlíků jsou záměrem mocenského geopoliticismu??

Vždyť se chovají jako kočovní dobyvatelé bez respektu k hranicím cizích zemí, které jistá část EU okatě rozmazluje a zvaním utvrzuje v jejich vyvolenosti, přičemž nepříliš bystrému mozku typu Hollande&spol. musí být jasné, že životní úroveň obyvatel Sýrie před aplikačními intrikami USA&EU byla v podstatě vyšší oproti řadě zemí, kterým jsou dobyvatelé nevybíravě vnucováni. To je pro nás EU za těchto podmínek takové terno, že naše vláda neumí říci A DOST ?!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.10.2015 7:43:50 - Ing. Kateřina Konečná
 Vážený pane, mockrát Vám děkuji za Váš dotaz. Je jisté, že dnešní situace je důsledkem nepromyšlených válečných dobrodružství USA a zemí NATO, špatné diplomacie a neefektivní poválečné rekonstrukce zemí Blízkého Východu a severní Afriky. Uprchlíci nejsou příčinou, ale důsledkem. Domnívám se, že se jedná o oběti a nikoliv šachové figurky. Situace v Sýrii byla dříve jistě mnohem lepší, ale nyní jsou obyvatelé Sýrie nuceni utéci, protože nejsou v bezpečí a často nemají střechu nad hlavou. Evropská unie má mnoho výhod i nevýhod. Představa, že vyřešíme, nebo že se pro nás vyřeší uprchlická krize tím, že z EU vystoupíme, je nerealistické. Jedná se o problematiku natolik komplexní, že je zapotřebí uceleného postupu. Komise a Rada však musí být ve svých činech rozhodnější a brát v úvahu názory a zájmy všech členských států. 

S pozdravem, 

Kateřina Konečná