Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.02.2012 12:35:40 - Ondrej_Katz

krajské volby

Také bych se chtěl zeptat na jednu věc, jak Vás na severu Čech ohrožuje nová partaj Jiřího Paroubka? Hodně se psalo o tom, jak nejprve zaútočí Zemanovci, což se málem stalo, ale nyní je to takové nijaké a podobně vnímám i stranu Jiřího Paroubka, který mi seděl v čele ČSSD, rozhodně však ne v NSLEV.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.02.2012 15:54:16 - Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

Jakékoli volby, myšleno v demokratické společnosti, je potřeba brát jako volnou soutěž politických subjektů - jako když jsou koníci v Chuchli na závodišti a na pokyn startéra vyběhnou,a kdo doběhne první vyhrává. Tím chci jenom říci a naznačit, nedělejme z toho vědu, když to věda rozhodně není. Soutěž politických stran a hnutí - VOLBY- "běží" všude ve světě obdobně. Je to o ideiích, myšlenkách, cílech, mnoha slovech, ale i o ambicích, různých motivacích, o potřebě "něco" změnit. Mělo by to být i o těch činech - čili zhmotnění ideií v činy.

Je to trošku úsměvný dotaz, promiňte, ale nejlepší by pro každou politickou stranu či uskupení bylo, kdyby kandidovali vždy jen dva subjekty (nakonec i ve světě v mnohých demokracích to tak je a funguje to), nicméně u nás je to jinak. U nás je to jak s láčkovcema a prvokama - různě se politické subjekty štěpí a množí i slučují a stále dokola kolem. Je to trošku úsměvné.

Pokud se kdodoli domnívá, že může kandidovat kamkoli a do čehokoli a zakládat cokoli, nechť to dělá, je to o jeho svobodné vůli a rozhodování. Je to o jistém entuziasmu a motivacích. Mě osobně to nevadí ani mě to nikterak neirituje.

A tudíž si myslím, že není možné si připustit si myšlenku, že někdo někoho ohružuje. Pan Paroubek a Národní socialisté či SPOZ pana Zemana, či jiné politické subjekty ?

Myslím si - berme vše s nadhledem a jistou dávkou pokory. Jestli nás pane někdo ohrožuje, tak je to prostá lidská zloba, hloupost a závist.

Tak proti těm bojujme, proti sobě jako lidé, ne.

Hezký den

Karel Novotný