ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.09.2015 13:55:30 - Jáchym Grál

To myslíte vážně?

Jak jste na to přišla? A co máte na mysli tím organizovaným zločinem? Cituji vás: ,,...v restauraci těžko najdete číšníka, který nedostává velkou část svého příjmu cash. K čemu ty peníze slouží? Především k financování organizovaného zločinu. To si musíme přece uvědomit....."

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.09.2015 11:21:35 - Jana Lorencová

 Dobrý den, pane Grále,

ve svých vystoupeních k zákonu o evidenci tržeb dne 10.7. v rámci prvního čtení  a 18.9.2015 v rámci druhého čtení hovořím o oblasti šedé ekonomiky, která se týká řady odvětví a v žádném případě spropitného číšníků!!! Slovo spropitné v mém vystoupení 18.9. vůbec nezaznělo. Naopak ty číšníky, a zdaleka nejen je, ale i zaměstnance řady jiných odvětví bráním, aby nedostávali jen mzdu očesanou majiteli firem na minimum s doplatkem v hotovosti. A právě tyto částky pocházejí z krácených tržeb (nikoli spropitného). Zdaleka netvrdím, že se to týká všech zaměstnavatelů a jejich zaměstnanců.

Smyslem této manipulace je ze strany majitelů některých firem, které takto postupují, neodvedení pojistného na sociální zabezpečení a veřejné zdravotní pojištění vč. daní. To ve svém důsledku u zaměstnanců (tedy i zmíněných číšníků), jichž se to týká, vede k tomu, že v budoucnu budou mít minimální důchody či v případě nemoci mají již dnes minimální částky náhrad mzdy či nemocenské. Tento nešvar, ojedinělý nejen v Evropě, by měl být odstraněn právě zavedením elektronické evidence tržeb.