Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.10.2015 16:30:33 - Venda-jogista

dva dotazy

Někde jsem četl, že podpora, kterou ruské ozbrojené síly nově poskytují Sýrii, může „značně změnit" vývoj vojenského konfliktu v zemi, oznámila to údajně agentura Reuters s odvoláním na nejmenovaného zástupce syrské vojenské administrativy.

Bratře Tomáši, jaký na to máš názor?

Myslíš si - nemyslíš si, že občanská válka v Sýrii je - není příčinou masové imigrace?

Díky

Václav Žáček, člen KDU-ČSL

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.10.2015 21:52:06 - Tomáš Zdechovský
 Zdravím Tě, Václave,
ruské vojenské zapojení v konfliktu, které je nyní nade vší pochybnost, určitě zvrátí poměr sil ve prospěch prezidenta Asada. Považuji za obrovskou chybu, že Evropa ani další demokratické země nebyly za ty čtyři roky probíhající občanské války schopné najít odpovídající strategii. 
Občanská válka v Sýrii je jednou (nikoli však jedinou) z příčin masové imigrace. K imigraci Syřanů do Evropy přispívá hlavně neutěšená humanitární situace uprchlíků v okolních zemích, jmenovitě v Libanonu, Jordánsku a Turecku. Pokud jde o lidi z dalších zemí, tak na vině je zhoršená bezpečnostní situace v Afghánistánu a také naivní očekávání ekonomických migrantů z chudých zemí, kteří mají od Evropy zcela nerealistická očekávání.
Tolik tedy k Tvým otázkám a přeji hezký večer!

Tom