Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.10.2015 11:22:55 - občanzDomažlic

nedostatek policistů

Již několik let slýcháme a ostatně i vidíme, že je policistů málo. Nyní jsou kvůli imigrantům stahováni na hranice. Kolik jich zůstane v ulicích? Dělají policisté přesčasy, nebo kde se jich najednou vyrojilo tolik? A měla by být podle vás na pomoc povolána i naše armáda?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.10.2015 13:17:32 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý den.
PČR má k dispozici cca 39 500 osob, ambicí pana ministra Chovance je posílit sbor v následujících letech o cca dalších 4 000 osob.
Mohu konstatovat, že i stávajícím počtem policistů v přepočtu na počet obyvatel se ČR jejich počtem řadí k předním zemím v Evropě...
Otázka zda je to málo nebo hodně ........ ČR na tom není nijak zle.
V každém případě je zcela v pořádku, že s ohledem na nová bezpečnostní rizika a z toho plynoucí nové úkoly, bude PČR posílována o oněch dalších 4 000 osob.

Pokud jde o počty policistů na hranicích a jejich společném působení s AČR - dovolím si Vás odkázat na jeden z vícezdrojů informací o právě ukončeném společném cvičení PČR a AČR při ochraně státních hranic: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/1593383-stovky-vojaku-a-policistu-cvici-ochranu-hranic-s-rakouskem

Souhlasím s názorem, že 300 vojáků a 500 policistů by v určitých situacích nemuselo stačit. V této souvislosti je evidentní, že vláda ČR s takouvou situací kalkuluje a odpovídajícím způsobem se na takovou eventualitu připravuje - mimo jiné ministr obrany potvrdil, že AČR je schopna policii posílit až o několik tisích osob.

Na závěr si znovu dovolím podotknout - ne vše je o počtu osob a proinvestovaných finančních prostředcích. Naše populace ani prostředky z kapes daňových poplatníků nejsou nafukovací, naše personální i materiální zdroje jsou a budou omezené. V tomto smyslu je velmi významnou "položkou" vytvářející bezpečnostní schopnosti i úroveň kvality vycvičenosti bezpečnostních složek. Ta, o tom jsem pevně přesvědčen, může do značné míry, pokud bude skutečně efektivní, ony omezené zdroje velmi výrazně nahradit.
Osobně jsem toho názoru, že než zvyšovat počty osob (což je samo o sobě i velkou zátěží pro státní rozpočet), je rozumnější lépe vycvičit a řídit ty, které mám aktuálně k dispozici. Pak lze i s omezeným počtem osob v bezpečnostních složkách očekávat výrazně kvalitnější výkon služebních povinností a v konečném důsledku dosáhnout i kvalitativně lepší zajištění ochrany majetku, zdraví a životů nás, občanů ČR.

S pozdravem
B. Chalupa