Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.10.2015 13:13:46 - David Střítezský

EU - O nás s námi

Dobrý den pane Zdechovský,

mohl by jste se prosím vyjádřit k problematice povinných kvót pro azylanty? Z důvodu přehlasování je nám vnucován postup se kterým nesouhlasí většina našeho obyvatelstva. Připadá Vám přehlasování kvalifikovanou většinou korektní ? Co by jste doporučil, popřípadě co budete prosazovat v případě, kdyby nám EU přikázala každému azylantovi "přidělit" třeba 2.000,- Euro měsíčně jako podporu/kapesné?

Předem děkuji za vyjádření.
David Střítezský

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.10.2015 19:40:43 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, pane Střítezský,
když to řeknu v krátkosti, schválení kvót a obecně přístup Německa v této věci považuji za krajně nešťastné, protože vše jen posiluje protievropské nálady v Česku. 
Pokud by opravdu hrozilo, že by i v Česku mělo být vypláceno kapesné 2000 eur, což ale nyní nepovažuji za reálné, je třeba hledat spojence mezi členskými zeměmi EU, aby se rozhodnutí podařilo zvrátit a přesvědčovat země o tom, že Česko a další staré země EU by takový štědrý systém podpory azylantům finančně opravdu neutáhly. Navíc dle mých informací podporu ve výši 2000 eur/měsíc snad azylanti nedostávají nikde.
S pozdravem 
Tomáš Zdechovský