MUDr. Jitka Chalánková

  • Prostějov
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.10.2015 13:51:47 - Dita Pav.

adopce dětí Michalákových

Jak vidíte šance Michalákové na úspěch? Co vlastně říkáte na to, že by měla o své děti nadobro přijít? Jestliže také podala odvolání znamená to, že než o něm bude rozhodnuto, adopce se pozastavuje? A nemyslíte, že zde naše vláda a úřady na plné čáře selhaly?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.10.2015 11:01:46 - MUDr. Jitka Chalánková
Šance na navrácení dětí paní Michalákové je- obdobně jako v drtivé většině podobných případů v Norsku- minimální. Matka již vyčerpala všechny možné opravné prostředky v květnu 2013. A nyní- na přání českých úřadů- žádá znovu. A znovu a znovu. Každých dvanáct měsíců? Do doby zletilosti chlapců?  Což samozřejmě adopce stěžuje až znemožňuje. A pěstouni chtějí mít klid a pokoj od biologické matky.     O adopci jakéhokoliv dítěte pěstounská rodina Davida usilovala již několik roků.  Širší rodina Evy Michalákové rovněž požádala o svěření chlapců. To ovšem Norsko neumožňuje.          Řešením je mezistátní stížnost České republiky na Norsko podle čl. 33 EÚ o ochraně lidských práv u ESLP. Lidská práva jsou v tomto případě evidentně a systémově porušována. Cestou by bylo i poskytnutí diplomatické ochrany.‎      Jitka Chalánková