Ing. Adolf Beznoska

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.10.2015 13:51:57 - Dita Pav.

adopce dětí Michalákových

Jak vidíte šance Michalákové na úspěch? Co vlastně říkáte na to, že by měla o své děti nadobro přijít? Jestliže také podala odvolání znamená to, že než o něm bude rozhodnuto, adopce se pozastavuje? A nemyslíte, že zde naše vláda a úřady na plné čáře selhaly?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.10.2015 9:20:24 - Ing. Adolf Beznoska
Je to smutný případ, jakkoliv nemám všechny informace z minulosti, tedy z doby před odebráním chlapců. Šance na navrácení dětí paní Michalákové je obdobně jako v drtivé většině podobných případů v Norsku minimální. Matka již vyčerpala téměř všechny možné opravné prostředky. Řešení, které zbývá, respektive jedno z řešení, je mezistátní stížnost České republiky na Norsko podle čl. 33 EÚ o ochraně lidských práv u ESLP. Myslím, že lidská práva jsou v tomto případě evidentně a systémově porušována a tato mezistátní stížnost by měla být podána. Ohledně dotazu na pozici české vlády - Vláda dle mého soudu učinila standardní kroky. Navíc vláda mohla a asi i měla  vyzkoušet  poskytnutí  statutu diplomata mamince dětí a tím posílit její postavení při soudním projednávání. Nejsem si však jist, zda by tento velmi nestandardní krok k příznivějšímu verdiktu přispěl.