ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.10.2015 12:09:26 - DagmarCat

Traumatizace českého národa

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat zda budete iniciovat odvolání ombudsmanky Šabatové a také zda byste se nemohl zeptat vlády, jak bude řešit traumatizaci českého národa, který musí sledovat, jak je dědictví jejich předků i výsledek vlastní usilovné práce bez zábran a otevřeně rozdáváno nelegálním migrantům, kteří se rozhodli vzít Evropu útokem? Proč tomu máme přihlížet a ještě se tvářit nejen solidárně, ale i obohaceně?! Jakým právem evropští i čeští politici poškozují zájmy vlastních národů? Předem děkuji za odpověď a držím palce.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.10.2015 22:22:03 - Ing. Karel Fiedler

Dobrý večer, omlouvám se za prodlevu v odpovědi, ale nějakou dobu mi trvalo, než jsem našel text, který zde uvedu dále. Asi Vás zklamu (nikoliv já, ale znění zákona), ale náhledem na zákon č. 349 zjistíte, že VOP ( VOP = Veřejný ochránce práv, tedy ombudsman ) je volený na 6 let a podle jeho §3 a §6 tohoto zákona je neodvolatelný, resp. pozbývá své funkce pouze v určitých případech, kterým NENÍ případná nespokojenost občanů nebo poslanců a senátorů s jeho výkonem této funkce. Mohu jen uvést to, že můj hlas při volbě paní Šabatová nezískala. Na další část vašeho dotazu neumím odpovědět - je to věcí vlády. Ale jako poslanec, který zastupuje zájmy svých občanů, mohu udělat to, že si Váš dotaz osvojím a mým prostřednictvím váš dotaz položím formou interpelace premiérovi. Dále si dovoluji poznamenat, že přece jen existuje část politiků i v naší Sněmovně, kteří hájí zájmy vlastního národa, naše strana Úsvit - NK se snaží toto opravdu naplňovat. 

A nyní k tomu textu, který jsem zmínil v úvodu. Nad tím, co koná paní ombudsmanka, jsem se stejně jako vy pozastavil při čtení její zprávy z návštěvy Zařízení pro zajištění cizinců Bělá-Jezová ze dne 18. února 2015. Na straně 15 této zprávy paní ombudsmanka píše ( cituji ) : " Umístěné ženy si dle vnitřního řádu nemohou opatřit potřeby k holení nohou. (Jednorázové) holící pomůcky nelze nakoupit, ani se ženám nevydávají. Doporučuji správě uprchlických zařízení, aby ženám zajistila možnost získat holící pomůcky."  Že paní ombudsmanka poněkud přehání svou činnost a urputnost je nasnadě.

Že situace v tzv. uprchlických zařízeních není pro, a zde bych spíše řekl migranty, ideální, není pochyb. Ale toho si přece museli být vědomi. Pokud by utíkali před válkou, zemí v bezválečném stavu již měli po cestě povícero. Škoda, že paní ombudsmanku stejnou měrou třeba nezajímají problémy našich seniorů, z nichž někteří mají problémy mnohem zásadnější a podstatnější, než holení nohou ...