Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.02.2012 7:29:32 - mamba

Útok na ubytovnu v Aši

Dobrý den pane Novotný, mohu se zeptat, jaký je Váš názor na žhářský útok na ubytovnu v Aši? A obáváte se eskalace konfliktů během letošního jara-léta ve Vašem kraji? Děkuji za odpověď a přeji hezký den

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.02.2012 11:16:32 - Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

Dobrý den, přiznám se, že jsem jen letmo zaznamenal tuto zprávu o žhářském útoku v Aši, neznám bližší podrobnosti. Nicméně, víte mám k této záležitost jednoznačný názor.

Ať již jde o Romy či jinou skupinu obyvatel, je potřebné jasně říci, že lidé potřebují práci ! Pokud mít práci nebudou, může docházet a bude docházet k dalším útokům, a věřte, že žádná represe není a nemůže dlouhodobě být "lékem" na naštvanost lidí, ať již je důvodem cokoli.

Budou-li mít zaměstnanavatelé podmínky a pestré a rozličné možnosti zaměstnávat lidi, budou to jistě dělat, musí mít obchodní podmínky, aby mohli realizovat svoje obchodní zakázky. Následně pak budou moci rozvíjet svoje firmy a budou moci přijímat a zaměstnávat lidi. Budou platit a odvádět daně, z kterých budou moci být zaměstnáváni lidi ve státní a veřejné správě. Lidi, když budou zaměstnáni, budou mít práci a dobře placenou, budou moci uspokojovat svoje životní, či jakékoli potřeby ! Nebudou mít čas na "voloviny" jakéhokoli řádu !

Nebudou-li mít zaměstnavatelé podmínky pro rozvoj svých firem, nebudou zaměstnávat lidi, tito pak si nevytvoří základní pracovní návyky, budou "živořit či přežívat" na sociálních dávkách (do kdy?!?!) a budou mít dostatek času na to, vymýšlet neskutečnosti, na které pak koukáte v televizi a ptáte se, zda to či ono bude pokračovat.

Vzpomeňte si na 30.léta minulého století na hospodářskou krizi v té době a k čemu to následně vedlo !

Každý politik by se proto měl snažit především podporovat vznik nových pracovních míst, a podporovat udržení stávajících pracovních míst. Jen když budou mít firmy možnosti práce, bude se extremismus, jakýkoli snižovat. Netvrdím, že nebude, ale bude ho méně.

Čili - sečteno a podtrženo - práce pro lidi a ať již na straně zaměstnanců či zaměstnavatelů je lékem na jakýkoli extremismus a zhovadilismus v jakémkoliv ražení.

Hezký den

Karel Novotný