Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.10.2015 18:01:21 - Teplar

Bude se snazit CR o tzv.pozorovatele v uskupeni "BRICS"?

A neměli by jsme se připravit na kroky,v případě vystoupení z EU či kdyby zanikla? Co vše bude třeba zařídit ?

Stát by měl začít pracovat na sobestacnosti,jelikož krize může kdykoliv nastat a stát na to musí být připraven z důvodu možné 3.sv.války,či občanské války,nemyslíte ??

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.10.2015 14:48:35 - Ing. Bohuslav Chalupa

Dobrý den.

Popravdě - nevím, jestli se ČR bude snažit o pozici tzv. pozorovatele v uskupení BRICS, nicméně děkuji za upozornění, určitě se o to budu zajímat.

Pokud jde o zánik, nebo vystoupení EU - nemyslím, že je to aktuální téma a za mne, určitě to není nic, co bych si přál. Pokud by přece jen jedna z alternativ nastala - nikdo neumí vyjmenovat vše, co by bylo (bude) nuté zařídit. Co je podstatné - pokud by něco takového mělo nastat, rozhodně to nebude "akce" ze dne na den, nebude to nijak krátkodobý proces, bude tomu předcházet celá řada průvodních jevů a dle mého názoru bude dost času se na důsledky takové událost připravit.

Pokud jde o naši soběstačnost - vždy bude v nějaké míře limitována. Vzhledem k tomu, že jsem se k podobné otázce již vyjadřoval, budu se možná opakovat. Jediná možná "příprava"je být připraven skutečně na vše, (válka, pandemie, klimatické změny, přírodní katastrofy., blackouty….). Státní aparát musí být schopen mnohem rychleji vyhodnocovat a reagovat na vzniklé situace, musí k tomu být vybaven příslušnými legislativními, exekutivními  i technologickými nástroji. Pokud chceme úspěšně čelit budoucím bezpečnostním hrozbám (jedno jakého typu, z jaké strany), musíme mít k dispozici špičkově vycvičené a vybavené týmy specialistů, vojáků a příslušníků ostatních bezpečnostních sborů, které díky svému výcviku budou schopny „kreativně“ a efektivně reagovat i na nepředpokládané a jakkoli složité situace a okolnosti.

A samozřejmě stát, jeho "soběstačnost a schopnosti", je dána úrovní připravenosti nás, občanů. Stát bude o to lépep schopen se s budoucími situacemi vyrovnat, oč lépe budeme my občané vlastenci v tom nejlepším slova smyslu. Pokud budou občané v tomto smyslu i vzděláváni, vybaveni příslušnými znalostmi a návyky (příprava na krizové situace/branná příprava), tím bude náš stát sebevědomější a silnější. V tom jediném můžeme hledat onu jistotu, kterou zcela přirozeně potřebujeme. A samozřejmě jako vždy platí - štěstí přeje připraveným. Doufám, že budu jedním z těch, kteří k "připravenosti" přispějí.

S pozdravem

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE