PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.10.2015 12:41:05 - Rintintin

Nejdřív Hitler, teď Mnichov

Co říkáte na to, že se točí takoví filmy? A nezbláznil se podle vás režisér zelenka, který je autor druhého z jmenovaných filmů? http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nedelame-si-legraci-Mnichovska-dohoda-z-roku-1938-byla-velke-vitezstvi-nasi-diplomacie-Mohli-jsme-se-z-ni-radovat-dodnes-rekl-znamy-cesky-umelec-404241

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.11.2015 22:18:37 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Režisér Zelenka je prý levicově orientovaný muž, který vidí kriticky dnešní uspořádání světa i naší země. Ale jeho názor na Mnichov v žádném případě nesdílím. Z osobní zkušenosti naší rodiny vím, jaká to byla tragédie. Čeští vojáci neodcházeli z pevností s úlevou, ale s pocitem bezmoci, křivdy a zrady. Podobný pocit měli lidé jako Ladislav Rašín, národní hrdina, o kterém se moc nemluví, s nímž se počítalo na post premiéra vlády národní obrany. Edvard Beneš to vůbec neměl jednoduché. I kdyby se postavil na hlavu, nebylo by to nic platné, protože o osudu ČSR už bylo rozhodnuto (doporučuji knihu Václava Krále Plán Zet, která zpracovává dokumenty anglických archivů, z nichž vyplývá, že už v roce 1937 existoval tajný plán britských diplomatů, vedoucí rovnou k Mnichovu). Český odboj proti německé okupaci nebyl žádnou komunistickou fikcí. Byl efektivní a nacisté se mstili: ze všech národů okupované Evropy byli v klíčovém vězení Třetí Říše, Ploetzensee, popravováni nejvíce právě Češi. A co říkám na to, že se točí takovéhle filmy? No, diktuje si ten, kdo platí. Sebemrskačství je programem, vlastenectví sprostým slovem. Od listopadu 89 se cíleně pracuje na ohlupování českého národa (bezprecedentní úpadek školství není náhodný), na jeho dehonestaci, zpochybňování jeho elit, kvalit a úspěchů. Zbývá odpovědět si na otázku, cui prodest.