Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.10.2015 22:19:44 - David Střítezský

Saúdská Arábie - znovu

Dobrý večer pane Zlatuško,
samozřejmě si nemyslím, že by měli být naši spojenci vždy dokonali a bezchybní, vždyť kdo taky je? Nicméně si myslím, že by takovéto spojenectví mělo mít jisté meze Jelikož, jste členem vládní koalice, tak nesete jistou spoluzodpovědnost, nemyslíte si tudíž, že je pokrytecké nahlížet na jedny (v současné době třeba spojence) jako na akceptovatelné a na druhé straně, třeba na Ruskou federaci automaticky pohlížet jako na odpornou říši zla? Nemyslíte, že to je kontraproduktivní a neobjektivní. Co si myslíte, že by Vás třeba čekalo v Saúdské Arábii za zneuctění mešity podobným způsobem jakým se prezentovala "slavná" a všemi lidskoprávními intelektuály milovaná "Pussy Riot" v chrámu Krista Spasitele?
David Střítezský

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.10.2015 10:38:29 - Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.
Pane Střítezský,
soudím, že lidskoprávní agenda by měla být součástí zahraniční politiky a neměla by být omezována zbytečnými kompromisy. K lidskoprávní agendě patří i svoboda projevu, svoboda vyznání a právo občanů na participaci v politickém rozhodování.
--Jiří Zlatuška