Mgr. Dana Váhalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.10.2015 16:17:09 - Petra Zánová

Co si to EK dovoluje?

Evropská komise nás kritizuje za náš přístup k uprchlíkům. Je to podle vás na místě? Má pravdu? Současně nás také prý žádá, abychom pro Romy nepoužívali označení nepřizpůsobivý.Jak jim ale máme říkat, když většina z nich akorát parazituje na zbytku společnosti? A z jakých materiálů komise při svých hodnocení vychází? Přijde mi, že její sdělení je dost povrchní a vůbec nic o problematice nevědí.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.10.2015 10:07:18 - Mgr. Dana Váhalová
S kritikou Evropské komise nesouhlasím. Kritika Evropské komise za náš přístup k migrantům je neopodstatněná.   Komise vychází z jednostranných hodnocení a nesnaží se pochopit naši realitu , naše argumenty. ČR nemá  finanční zajištění , ani zkušenosti , nezbytné pro úspěšnou integraci migrantů  z afrických a arabských zemí jako mají jiné členské státy EU. Současně v ČR již dnes  žije přes 100 tisíc Ukrajinců, které jsme integrovali do naší společnosti a přes 60 tisíc Vietnamců . Jsme malá země a   potýkáme se s mnoha problémy v rámci zajištění kvality občanů ČR. 

Komise uvádí v dopise statistiky Eurostatu, podle kterých Česká republika v roce 2014 nařídila 2460 lidem, aby opustili její území, reálně ale vyhostila jen 320 lidí. Podle ministerstva vnitra velkou část těch, kteří jsou v ČR nelegálně, představují lidé, kteří překročili povolenou délku pobytu. Pokud má projekt EU fungovat , nesmí to být pod direktivou či nátlakem jednoho člena druhým.