Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.10.2015 19:53:50 - občan z Ústí

Vašemu postoji k islámu nerozumím. Jste muslim?

Pane profesore, vaše odpovědi na dotazy ohledně vašeho názoru na neslučitelnost islámu s demokracií jsou stále stejné - víru nelze omezovat. Obdobně se diskusi vyhýbají zastánci islámu a muslimové. Proto se ptám přímo. Jste muslim?
Pokud ano, doufám, že vás my ateisté nezvikláme a nezpůsobíme tím ohrožení vašeho života ze strany těch muslimů, kteří by chtěli vaše odpadlictví potrestat.
Pokud ne, pak nechápu, jak můžete coby člověk s vysoce vyvinutým logickým myšlením odmítat statisticky prokázaný fakt, že svaté texty islámu obsahují více ideologie nenávistné k různým skupinám osob, než víry samotné. Můžete mi to prosím objasnit?

Dodám ještě, že vlastní víru v boha nikomu brát nechci, ale poraďte, co si počít, když je učení islámu protkáno obrovským množstvím návodů k chování odporujícímu našim zákonům a vyžaduje, aby se jimi každý muslim řídil? A přidávám omluvu, že otázky jsou hned 3 najednou. Ale v případě kladné odpovědi na první z nich na odpovědích na ostatní otázky netrvám.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.