JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.10.2015 15:39:15 - Alena Klečková

vykonstruované soudní procesy

Neustále slyším v médiích "byl odsouzen ve vykonstruovaném soudním procesu" v padesátých letech.......... To byly skutečně všechny soudní procesy vykonstruované? Jak to vůbec po válce fungovalo? Jaký to mělo účel napřed někoho odsoudit a pak zase očistit? Asi to nebylo jednoduché,ale přece si nemohli soudci dělat co chtěli nebo co po nich někdo chtěl,mělo to přece být v rámci nějakého zákona nebo tak nějak. Jsem nar.1958,tu dobu jsem nezažila.Když ale pořád slyším " Vykonstruovanný soudní proces"tak jsem z toho naježená,to bylo všechno vykonstruovanné? Něco mě říká,že to asi tak všechno nebylo,jak je dnes všude slyšet. Děkuji,zdravím.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.11.2015 11:43:14 - JUDr. Vojtěch Filip
 Dobrý den, historii nelze změnit, je třeba si uvědomit, že ji píší zejména vítězové. Chápu Vaše rozhořčení nad neustále opakujícími se výroky o vykonstruovaných procesech, ale opravdu jen historici s odstupem času dovedou snad toto posoudit. Přeji hezký den. Vojtěch Filip