ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.10.2015 22:27:22 - Votýpková Věra

Pane Tejc

Vy si opravdu myslíte,že Asad je vinen rozvratem v Sýrii mám pocit a nejen já že to způsobil někdo jiný můžete mi odpovědět prosím ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.12.2015 14:00:00 - JUDr. Jeroným Tejc
Dobrý den, nic podobného netvrdím. Pro stručnost si dovoluji odkázat na svůj rozhovor v Parlamentních listech, kde jsem 29.října uvedl k otázce redaktora: „Závěr summitu EU konstatoval, že režim prezidenta Bašára Asada nese největší odpovědnost za statisíce mrtvých a miliony uprchlíků v syrské občanské válce. Co o tom soudíte?“ následující: „Je to jako v manželství. Za jeho rozpad obvykle nenese vinu jen jeden z partnerů. Debata o odpovědnosti ale nevyřeší problémy lidí v Sýrii. Místo hledání viníků by se měli evropští politici zaměřit na hledání způsobu, jak konflikt ukončit, nikoliv ho eskalovat. Pokud hovoříme o odpovědnosti, je třeba zmínit všechny aktéry a příčiny krize. Mezi ně patří například Francie a Británie, které před dvěma lety prosadily zrušení embarga EU na dodávky zbraní do Sýrie. Stejné země pak v roce 2011 podporovaly leteckými údery povstalce v Libyi.“