RSDr. Miroslav Opálka

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.11.2015 9:49:42 - volič z ČR

1+1=2

Česko je kritizováno za postoj k uprchlíkům a nejednou chce vláda usnadnit Ukrajincům cestu k práci v Česku. Není to alibistické? Nesnaží se tak vytvořit pouze dojem, že je solidární, aby nám dala EU pokoj? A myslíte, že se tak stane? Protože bohužel nemáme pro uprchlíky lyžařské středisko za polárním kruhem jako Švédové :D

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.11.2015 12:48:29 - RSDr. Miroslav Opálka
Vážený pane voliči, děkuji Vám za Váš dotaz. Žel, informace o pohnutkách vlády nemám. Mohu se jen domnívat např. to, že vláda chce svými novými návrhy odčinit svůj postoj vůči převratu na Ukrajině. Lidé se totiž ptají, jak je možné, že z této "osvobozené" země občané utíkají? Zejména před chudobou, chaosem, někteří i před politickou perzekucí. Brzy možná i před zimou. V České republice již dávno žije a pracuje legálně i nelegálně poměrně velká ukrajinská komunita. Její soužití s majoritní společností je díky blízkosti jazyka, a snad i kultury, poměrně úspěšné. Odhlížím od mafii. Spousta Ukrajinců pracuje na pozicích, pro které je u nás akutní nedostatek pracovních sil a podnikatelé dnes řadu těchto odborníků i méně kvalifikované síly marně shání. Předpokládá se, že v nejbližší době budou do Polska, Slovenska a Česka emigrovat další uprchlíci z Ukrajiny. Z tohoto pohledu je skutečně možné, že vláda hodlá tuto situaci v rámci EU využít jako kompenzaci vůči přijímání uprchlíků z Asie a Afriky. Nevím, zda Vás tato moje konstrukce uspokojí, ale relevantní informace nemám.