Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.11.2015 14:47:52 - nevolím kdu/csl

Kteří politici podepsali tuto zradu? ... devět zemí podepsalo... Země přece psát neumí.

4. listopadu se v Bukurešti konala konference, na které se devět zemí východní Evropy rozhodlo pozvat na svoje území cizí vojska. Maďarsko, Rumunsko, Slovensko, Bulharsko, Estonsko, Polsko, Litva, Lotyšsko a Česká republika, všechny tyto země podepsaly „zvací dopis“, ve kterém žádají trvalou přítomnost cizích vojsk na svém území.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.11.2015 18:26:14 - Tomáš Zdechovský
Dobrý den,
pro Vaši informaci,  pokud jde o zastoupení, tak   všechny zúčastněné země s výjimkou ČR měly na konferenci v Bukurešti svého prezidenta, jen ČR zastupoval předseda Poslanecké sněmovny.
 Co je ale nejdůležitější, užší spolupráce se spojeneckými zeměmi před společným ohrožením opravdu není žádnou "zradou."  Srovnávat požadavek společného postupu členských států NATO se "zvacím dopisem" je proto naprostá hloupost.  Jinak o pobytu vojsk do 60 dní rozhoduje vláda a na dobu delší je třeba schválení parlamentem. Viz. Ústava ČR,  čl. 43. 
S pozdravem
Tomáš Zdechovský