Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.11.2015 9:45:56 - Kateřina Karásková, Praha

uprchlíci

Dobrý den, chtěla bych se vám zeptat na dvě věci, které spolu tak trochu souvisí. Za prvé, proč si myslíte že Německo najednou změnilo přístup k uprchlíkům? Ještě nedávno Merkelová slibovala azyl všem uprchlíkům. To byla tak naivní, že si myslela, že to bude možné v praxi, nebo co se stalo? A druhá věc, jak podle vás zajistit, aby nedošlo k tak masivnímu exodu také v případě afrického obyvatelstva? Hodně se o tom teď mluví. I když je to za 5 minut dvanáct lepší než po dvanácté...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.11.2015 22:43:42 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý večer.
Myslím že Německu, tedy především německým občanům a jen pouze části politické reprezentace postupně dochází, že jejich postup je mylný, nefunkční. Co si myslela paní Merkelová oprvadu netuším, v každém případě je zcela neakceptovatelné už jen to, že se za Německo rozhodla o tom, co Německo nabízí a nyní chce, abycho se s ní  o jí způsobený problém podělily. Pokud si některé státy v EU budou nadále myslet, že jsou rovnější mezi rovnými, nemůže EU fungovat.
Jak zabránit exodu - víte, v této chvíli je to jednak válka a touha po lepším životě. Aý skončí válka, bude tu problém s vodou a potravinami, možná s nemocemi, možná s něčím jiným. Pokud se obyvatelé těchto ohrožených zemí budou s problémy vyrovnávat tak, že budou utíkat, pak to nemá řešení. řešením je, že projdou stejným vývojem jako Evropa a postupně su vytvoří schopnosti se s problémy vyrovnat, třeba i sna ší technologickou pomocí. Příkladem může být Izrael - zelené místo s dostatkem vody, životní úrovní, technologiemi uprostřed písku. Izrael to dokázal, proč to nedokážou ostatní země v regionu je bohužel nasnadě.
V této chvíli je podle mého názoru zapotřebí zničit ISIL, Boko Haram a podobné teroristická uskupení a zárpoveň razantně zastavit pohyb lidí do Evropy - tedy poskytnout jim ochranu na jejich území.
Bude nutné obětovat část našeho bohatství na vyřešení hladu a nedostatku vody, budeme muset být méně ochranářští a v mnohem větší míře otevřít své trhy produktům z těchto tzv. třetích zemí. Bude nutné zásadním způsobem omezit podporu zkorumpovaným vládám.
Cestou není to, že je budeme nadále mohutně "milostivě" obdarovávat, ale to, že jim postupně pomůžeme naučit se potřebné dovednosti, že jim pomůžeme ke vzdělání, k používání technologií, že necháme na jejich vůli jak chtějí žít...
Je to velmi rozsáhlé, složité, nicméně doufám, že stále řešitelné.
S pozdravem
B. Chalupa