Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.11.2015 13:27:24 - Docent

Kde je pravda

Hlavní média neustále opakují, že Rusko bomarduje umírněné rebely. Jsem zmatený, protože za umírněné jsou pokládani ti, co vraždí v Sýrii naboženské jinověrce (nejen křestany) Chci se proto Vás zeptat jaký je rozdíl mezi umírněním a radikálním teroristou. Prosím konkrétně. Za umírněnou opozici je např považována al - nusra, která spolupracuje s Al kajdou, či různé odstíny muslimského bratrstva, které je v egyptě na seznamu ter. organizací. Co si o tom má člověk myslet?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.12.2015 16:12:28 - Ing. František Laudát
V Sýrii mají krev na rukou všichni a aktérů po pařížských teroristických útocích přibývá. Pro jednotlivé aktéry se asi vždy jedná o menší a větší zlo. Tak si vyberte. Já to neumím, s výjimkou Kurdů. Ale Váš dotaz ve mně evokuje vzpomínku na slavný román Přestřelka od známého spisovatele Pražského jara Jana Procházky. …“.teď už přede mnou neležel imperialista, ale mrtvý člověk… „ pomyslel si jeden z protagonistů románu, když viděl v márnici ztuhlé tělo člověka, zastřeleného při pokusu o překonání státní hranice. Sýrie se dost blíží svým válečným šílenstvím válce v Biafře, která je provincií Libérie. Tam na přelomu šedesátých a sedmdesátých let zuřila občanská válka. Téměř každý bojoval s každým. Všude byly hromady mrtvých. Od té doby se i u nás občas používá termín Biafra rozumu, což je pejorativní výraz pro naprostý intelektuální chaos a zmatenost.