Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.11.2015 14:44:43 - Honza Zjara

Humánní bombardování a USA

Dobrý den pane poslanče. Rád sleduji Vaše diskuse, ať už v TV nebo zde. Trochu by to chtělo více aktivity v odpovědích z Vaší strany. No k mému dotazu. Američané vždy ničili co mohli. Vojáci jsou sice ve stresu ve válce, ale Američané jsou převážně vysocí profesionálové na zabíjení. Bohužel. Myslíte si doopravdy, pane poslanče, že to množství zabitých civilistů od US-army bylo neúmyslné? Nezměnil jste postupem času svůj názor ? Nevěřím, že by si Rusové brali servítky teď v Sýrii, ale to co dělají Američané nechápu. Jaký je Váš názor?
Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.12.2015 16:09:04 - Ing. František Laudát
Když narazím na obdobné dotazy, jako Váš, často si vzpomenu na současného ministra zahraničí pana Zaorálka. Když byl opozičním politikem, vedl dlouhé filipiky na téma válka v Afghánistánu. Celkem logicky argumentoval mrtvými, délkou válečného konfliktu a neúspěchy koalice. Problémem bylo, že popisoval situaci, která se reálně děla. Je zvláštní, že prakticky nikdy nikdo nedělá rozbory toho, co ,by se dělo, kdyby USA nebyli v Afghánistánu. Teroristi by měli velký stát, který by jim poskytoval klidovou zónu mezi jejich řáděním, které by se odehrávalo v USA a Evropě. Ale k Sýrii. Pojem humanitární bombardování jste použil v případě Sýrie Vy. Od nikoho jiného jsem to neslyšel. Vaším problémem je, že si asi myslíte, že skutečná válka probíhá podle limonádových zkazek, jak je produkuje Hollywood. Ale skutečná válka je šílená, plná skutečného násilí, masakrů, zoufalství a obětí nevinných. Nejvíce to téměř vždy odskáčou civilisté, protože ty nikdo necvičí. Názor jsem ani časem nezměnil. Nevím, proč by měli být zrovna Američané profesionály na zabíjení. Z čeho tak soudíte? Dvakrát se uzavřeli do sebe a dvakrát Evropa předvedla naprostou zběsilost. Skutečně si myslíte, že se hrnou do války? Stačí vzpomenout na společenskou vzpouru kvůli Vietnamu atd. Nikoho z prosperující společnosti nebaví umírat na druhém konci světa. Tradice polovojenské společnosti je přece více blízká Rusům, než Američanům. Že USA vstupují do konfliktů? Jsou velmocí a očekává se od ní zodpovědnost. Většinou na to ale doplácejí. Obama dost vyklidil mezinárodní pole a důsledky jsou snad dost jasně vidět i v Evropě.