Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.12.2015 17:22:39 - Ivan Ling.

Co delaji muslimove pro krestany,jsou k nim tolerantni ?

Dobrý den,v muslimských zemí se snížil během pár let počet křesťanů z více jak 1,5 mil. na 250.tisíc.,ještě před příchodem IS?Můžete mi vysvětlit,jak je možné docílit tohoto stavu během pár let?Vysokou úmrtnost lze vysvětlit jen agresivním chováním a zabíjením křesťanů...máte jiné vysvětlení?

Dále bych se chtěl zeptat,zda také muslimové povinně navštěvují v rámci školy kostely a modlí se...jakožto udělala nejmenovaná škola s křesťanskými studenty v brněnské mešitě,vč.ukazky modleni...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.12.2015 14:42:12 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,
ano, bohužel za toto drastické snížení počtu křesťanů může zhoršená bezpečnostní situace spojená s vzestupem radikálního islamismu (včetně Vámi zmíněného ISIS), který má za následek faktickou genocidu a útěk velké části křesťanů. Smrt a útěk tisíců křesťanů v oblastech, kde žijí téměř od počátků křesťanství, považuji za obrovskou tragédii. Jsem proto rád např. za Nadační fond Generace 21, který chce takovým pronásledovaným křesťanům pomáhat. 

Jinak bohužel opravdu nevím o tom, že by muslimové měli povinně navštěvovat v rámci školy kostely. Nemůžu vyloučit, že by se někde někdy něco takového dělo, ale nemám o tom žádné informace. 

Tomáš Zdechovský