Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.12.2015 19:56:00 - Docent

Francie

Dobrý den pane poslanče, co soudíte o politice paní Le Pen a jejím volebním úspěchu? Proč asi Francouzi naslouchají tkzv. extremismu, rasismu, xenofobii atd. a nedají víc na mainstream hlas? Jaký ohlas to bude mít u EU a Frau Merkel? Bude nějaká korekce naprosto nesmyslné EU poltiky nejen v rámci uprch. krize? Pokud zvítězí pokrytectví a postoj - ti lidé jsou ale hloupí a nevděční když nechápou co skvélého pro ně EU dělá, tak se v roce 2017 bude Evropa hodně divit, až vystřídá slabého Hollanda v prez. paláci. A co pak? Demokratické Referendum o setrvání v EU či Nato - hm to by možná nemuselo dopadnout jak je vyžadováno.Co myslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.12.2015 13:22:36 - Tomáš Zdechovský
  Dobrý den,

Marine Le Penová je politička, která má na krku řadu skandálů, a rozhodně se netýkají jen jejích postojů (či jejího otce).  Zjistily se např. nesrovnalosti při vyplácení asistentů europoslanců . Navíc je známou věcí, že její strana získávala peníze z ruských zdrojů (přes První česko-ruskou banku), což samo o sobě musí budit podezření, že Národní fronta hájí zájmy Kremlu.

Na druhou stranu ale nelze popřít chyby zavedených stran, které jsou dosud u moci. Národní fronta sbírá především protestní hlasy a nynější volební výsledek je především vzkazem vládnoucím stranám, že je něco v nepořádku a měly by se soustředit na problémy, které lidi opravdu trápí. Nezmění-li se "normální" strany, body budou i nadále získávat uskupení jako FN.   

Tomáš Zdechovský