JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.12.2015 20:18:02 - Docent

Francie

Dobrý den pane poslanče, co soudíte o politice paní Le Pen a jejím volebním úspěchu? Proč asi Francouzi naslouchají tkzv. extremismu, rasismu, xenofobii atd. a nedají víc na mainstream hlas? Jaký ohlas to bude mít u EU a Frau Merkel? Bude nějaká korekce naprosto nesmyslné EU politiky nejen v rámci uprch. krize? Pokud zvítězí pokrytectví a postoj - ti lidé jsou ale hloupí a nevděční když nechápou co skvélého pro ně EU dělá, tak se v roce 2017 bude Evropa hodně divit, až vystřídá slabého Hollanda v prez. paláci. A co pak? Demokratické Referendum o setrvání v EU či Nato - hm to by možná nemuselo dopadnout jak je vyžadováno.Co myslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.12.2015 22:27:41 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

děkuji za dotaz. Zmiňovaný volební úspěch paní Le Pen je odrazem doby v níž žijeme, toho, jak odpovědní politici EU reagují, resp. v podstatě nereagují na problémy mezi kterými je i uprchlická krize. Přiznejme si, že celá EU je jen partou snílků a idealistů, která v podstatě nemá tucha, jak skutečné problémy efektivně řešit. Do vzniku této krize s nelegálními migranty nám obyčejným bylo celkem jedno jaké směrnice si ti "chytráci" v Bruselu zase vymysleli a čím nám komplikují život. My jsem si zanadávali a žili jsem dále to svoje. Ale nyní je tu problém, který se nás už dotýká velmi významně a může nám sebrat více než jsme ochotni dobrovolně dát. Přichází strach o to "svoje". A právě v takové době se k moci celkem snadno dostávají politici, kteří nabízejí jednoduchá řešení. Je třeba si však uvědomit, že jednoduchá řešení v podstatě neexistují a vždy s tím přichází jiný problém. Až taková politická síla získá absolutní moc na všech klíčových postech dojde, v zájmu uchování si vlivu a moci, k omezení některých práv, nejdříve politických soupeřů a později i práv občanů samotných. Něco podobného v zárodku můžeme nyní pozorovat v Polsku. A co bude dál? Lze predikovat, že národní zájmy postupně převáží zájmy EU a ta se v této podobě stane, a to zřejmě v poměrně krátké době, minulostí. A kdo na tom vydělá? No přeci ten, kdo stál u zrodu této krize a kdo to skrytě organizoval a řídil. Ten se již nyní směje jakými užitečnými idioty mu jednotlivé země EU a její politici stále jsou.