Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.12.2015 20:34:11 - Docent

Francie

Dobrý den paní poslankyně, co soudíte o politice paní Le Pen a jejím volebním úspěchu? Proč asi Francouzi naslouchají tkzv. extremismu, rasismu, xenofobii atd. a nedají víc na mainstream hlas? Jaký ohlas to bude mít u EU a Frau Merkel? Bude nějaká korekce naprosto nesmyslné EU poltiky nejen v rámci uprch. krize? Pokud zvítězí pokrytectví a postoj - ti lidé jsou ale hloupí a nevděční když nechápou co skvélého pro ně EU dělá, tak se v roce 2017 bude Evropa hodně divit, až vystřídá slabého Hollanda v prez. paláci. A co pak? Demokratické Referendum o setrvání v EU či Nato - hm to by možná nemuselo dopadnout jak je vyžadováno.Co myslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.12.2015 17:38:43 - Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA
Vážený pane Docente,
druhé kolo voleb ve Francii nakonec ukázalo, že to s úspěchem extremistů nebude až tak horké.
Francouzi již historicky v 1.kole voleb vyjadřují svoji revoltu k aktuálnímu režimu, v kole 2. pak obvykle "vezmou rozum do hrsti" a zvolí si umírněnější politiky.
Dle mého názoru extrémní pravice dosáhla takového volebního výsledku především pro to, že se volby konaly jen několik týdnů po hrůzných masakrech
v Paříži. V Německu, ani v jiných evropských státech není krajní pravice tak silná, jak to po prvním kole voleb vypadalo ve Francii.
Do prezidentských voleb ve Francii zbývají ještě téměř dva roky, věřím, že Francouzi do té doby vliv extrémní pravice dostatečně minimalizují.