Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.12.2015 22:52:58 - Docent

Turecko - ještě jednou

Dobrý den pane poslanče, tak se nám začíná náš údajně velký spojenec a možná i budoucí člen Eu pěkně vybarvovat. Erdogan a Turecký stát je naprosto mimo mé vnímání. Jeho nedávné skutky - 1) Bombardování (vraždění) Kurdů 2) Umožnění volného průchodu teroristům do sýrie 3) Pašuje a obchoduje s ropou (nejen) kterou krade IS 4) Lže, že během 20 s přeletu SU 24 nad tureck. územím varoval pilota 10x a fakticky tím potvrdil, že boj proti terorismu se mu z mnoha důvodů nelíbí 5) Drze vydírá Evropu ekonomicky přes uprchlíky 6) Protizákonně provedl vpád /invazi) na sever Iráku a nechce odejít i přes opakované výzvy irácké vlády. A navíc pořád odmítají nazvat arménskou genocidu genocidou. Je tohle normální? A co s tím hodláte dělat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.12.2015 10:47:05 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,
bohužel uprchlickou krizi stále nebude možné vyřešit bez Turecka, což ale nic nemění na tom, že tato země je  jako spojenec či spíše "spojenec" velmi problematická i z důvodů, které Vy sám uvádíte.  
Je proto třeba dále vyjednávat  a snažit se o dosažení pro nás co nejvýhodnější dohody. Jiná možnost zde neexistuje. 
S pozdravem 
Tomáš Zdechovský