Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.12.2015 16:31:13 - Anton Plavec

(ne)bude líp

Nemyslíte, že strach lidí je oprávnění, a můžou za to politici, kteří jim nedávají dostatečné záruky, že bude líp? Mě osobně přijde, že vy (tím myslím politiky) vůbec neřešíte příčiny a problémy včas, i když byste mohli. A v tom vidím obrovské riziko.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.12.2015 11:17:15 - Ing. František Laudát
Odpověď by byla hodně dlouhá. Ale přesto zkusím stručně: politici mohou ovlivnit jen malou část života lidí. Velkými státními ingerencemi si ale většina společnosti myslí, že je to naopak. Navíc přichází éra, kdy politici čím dál více ztrácejí možnosti některé jevy a procesy řídit. Migrace apod. jsou spontánní jevy. Potom nezbývá, než budovat odolné systémy a společenství proti nežádoucím jevům. Náš současný strach je často uměle zesilován, Lidé ve strachu hledají silné vůdce. Pan prezident by neměl takovou podporu, pokud by lidi nestrašil a oni následně u něj nehledali, bohužel falešné, jistoty.